Slučaj Mihajlović Dragana iz Leskovca

Mihajlović Dragan je trgovac cigaretama i sličnom robom, koju prodaje u sopstvenoj trafici. Dana 18.11.2000. godine, više policajaca Sekretarijata za unutrašnje poslove u Leskovcu, medju kojima je bio i policajac u civilu Zdravković Boban sa kojim je Dragan neposredno pre toga imao verbalni sukob na ulici u toku koga je Boban pesnicom udario Dragana u predelu oka, nanevši mu pri tome povredu u vidu posekotine, doveli su Dragana u zgradu policije u Leskovcu i vezali metalnim ”lisicama” za klupu u hodniku zgrade policije, na način što je jedan kraj ”lisica” bio fiksiran za klupu, a drugi kraj oko zgloba Draganove desne ruke. Nakon toga su Zdravković Boban i još nekoliko policajaca, koje Dragan ne poznaje, najpre počeli da vredjaju Dragana, a nakon toga su svi počeli da Dragana tuku, na način što su ga udarali pesnicama i po glavi i celom telu, nogama ga šutirali po glavi i ostalim delovima tela, a službenim palicama su ga udarali po rebrima, grudnom košu, nogama. Od batina Dragan je izgubio svest. Kada je došao svesti, kroz poluzatvorene oči, video je da je i dalje vezan, da se nalazi na betonu pored klupe za koju je bio vezan u polusedećem – poluležećem položaju, da se ispod i okolo njega nalazi ogromna lokva krvi, nije mogao da diše jer mu je nosna hrskavica bila dislocirana, iz nosa mu je curila krv a iz usta je pljuvao krv i osećao je strahovite bolove po telu, jer je ispod očiju imao ogromne krvne podlive, po celom telu uzdužne hematome od udaraca službenim palicama, vidljive na fotografijama. U zgradi policije, vezan za klupu u hodniku sa povredama držan je od 21.00 sati dana 18.11.2000. godine do 09 30 sati dana 19.11.2000. godine, kada je pušten na slobodu. Lekaru nije vodjen, rešenje o zadržavanju u policiji mu nije dato, a prilikom puštanja na slobodu policijski inspektor mu je naredio da kaže da je povrede zadobio u uličnoj tuči.

Uzdužni hematomi na telu Mihajlovića nastali od udaraca policijskim palicama

Dragan poseduje lekarsko uverenje u kome piše da je zadobio LAKE TELESNE
POVREDE ”u tuči”.
Motiv zlostavljanja: Dragan je bio konkurent u prodaji cigareta policajcima Sekretarijata unutrašnjih poslova u Leskovcu, Zdravković Saši i Zdravković Bobanu koji su takodje prodavali cigarete u Leskovcu preko vlasnika trafike ”Beli” u Leskovcu.
Epilog: JUKOM i Odbor za ljudska prava u Leskovcu u ime i za račun Dragana kao oštećenog, protiv policajaca Bobana i Saše pokrenuli su krivični postupak kod Opštinskog suda u Leskovcu koji se vodi pod brojem k.br.25/01. Nije nam poznato da su policajci disciplinski kažnjeni niti da je protiv njih vodjen disciplinski postupak.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *