Slučaj Nešić Grozde iz Leskovca

Nešić Grozda je majka Živković Nenada. Dana 30.05.2001. godine gospodja Nešić je došla u svoju kuću u Leskovcu u ul.Vase Pelagića br.22, i u kući zatekla pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, Sekretarijata unutrašnjih poslova u Leskovcu, Dragana Cenića i Nebojšu Vulića ili Vukašinovića, koji su u kuću ušli bez naredbe za pretresanje i bez znanja i dozvole gospodje Nešić. Tom prilikom, policajac Cenić je gospodju Nešić otvorenom šakom dva puta udario po ramenima i jednom u glavu u predelu slepoočnice, uhvatio je rukama i počeo da je gura ka izlaznim vratima kuće sa namerom da je izbaci iz njene kuće, govoreći joj ’’Šta ćes ti ovde, sin ti je lopov” pa je gospodju Nešić na taj našin na silu izbacio iz njene kuće. Nakon toga je došao policajac leskovačke policije Todor Cvetkovski, sa dva mladja policajca, uhvatio rukom za uvo gospodju Nešić i počeo da joj uvrće uvo do te mere da je gospodja Nešić, od bola počela da jauče.

Gospodja Nešić pored svog sina Živković Nenada u bolnici ZC Leskovac

Dana 30.05.2001. godine službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, Sekretarijata unutrašnjih poslova u Leskovcu, Cenić Dragan, Todor Cvetkovski i Nebojša Vučković u Leskovcu u ul.Niškoj zaustavili su putničko vozilo kojim je upravljao Živković Nenad, koji je inače sin gospodje Nešić Grozde, inspektor Cenić je tada prišao vozilu u kojem se nalazio Živković otvorio vrata kraj Živkovića i bez ikakvog povoda počeo da tuče Živkovića na način što ga je pesnicama 7-8 puta udario po glavi, grudnom košu i ledjima, a jednom ga je i nogom šutnuo u donji zglob leve noge od čega je Nenad dobio povredu u vidu oguljotine. Nakon toga je inspektor Cvetkovski počeo da tuče Nenada na isti način kao inspektor Cenić zadavši pri tome Nenadu 5-6 izuzetno jakih udaraca po glavi, grudnom košu i ledjima, a zatim je inspektor Cvetkovski na silu izvukao Nenada iz kola, kojom prilikom je Nenadu iscepao majicu, kada se Nenad oteo inspektoru i trčeći, pobegao kod dede Nešić Kostadina u Leskovcu ul.Trajka Stamenkovića br.10 a, gde je počeo da oseća mučninu i da gubi svest, zbog čega je kolima odvezen i smešten na Intenzivnu negu Hirurškog odeljenja Bolnice u Leskovcu gde je zadržan do 05.06.2001. godine, kada je pušten na kućno lečenje. Poseduje lekarsko uverenje da je zadobio LAKE TELESNE POVREDE.

Motiv batinanja je, kako nam je rekao, namera inspektora Cvetkovskog i Cenića da ga batinama prinude da vrati novac, koji navodno duguje ženi sa kojom je duže vremena vanbračno živeo. Takodje nam je preneo da je ta žena inspektorima platila da bi od Nenada iznudili novac.
EPILOG: Po našem saznanju inspektori su disciplinski kažnjeni novčanom kaznom, Odbor i JUKOM su preuzeli da Nenada i gospodju Nešić zastupaju kao oštećene, te smo podneli krivičnu prijavu protiv inspektora policije Cenića i Cvetkovskog. Krivični postupak se vodi protiv inspektora kod Opštinskog suda u Leskovcu kao K.br.537/01. Karakteristično je da inspektori i njihove kolege, prema informacijama koje dobijamo od oštećenih Nenada i Grozde, vrše pritisak na očevice dogadjaja da ne svedoče na sudu ili da ne govore istinu. Dogadjaj su propratili mediji; imamo video zapis Nenadovog boravka u bolnici sa izjavom lekara.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *